Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krem z buraka Krem z buraka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Krem z buraka

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer02.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-
media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostr
ada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
X-Mozilla-News-Host: news://news.neostrada.pl:119
From: FEniks <x...@p...fm>
Subject: Krem z buraka
Date: Tue, 30 Jan 2018 14:07:30 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.5.2
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 34
Message-ID: <5a706e11$0$594$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.22.120.193
X-Trace: 1517317649 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 594 83.22.120.193:50961
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Body-CRC: 2459432131
X-Received-Bytes: 2116
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379876
Ukryj nagłówki

Jako że ostatnio zasmakowałam w, postanowiłam podzielić się przepisem:

3-4 buraki (ok. pół kg)

por (biała część)

wrzątek (woda ew. bulion)

100 ml mleczka kokosowego

oliwa

sól, pieprz, ziele angielskie, czosnek, liść laurowy

zakwas buraczany do smaku (może być bez, ale z zakwasem jest o wiele lepsze)


Buraki obieramy i kroimy w możliwie jak najcieńsze paski. Por kroimy w
kosteczkę i razem z wyciśniętym czosnkiem podsmażamy w garnku na oliwie.
Dodajemy pokrojone buraki i dusimy, aż zmiękną. Zalewamy wszystko
wrzątkiem, dodajemy liść, ziele, sól i gotujemy ok. 20 minut. Po tym
czasie wlewamy mleczko kokosowe, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i
gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Potem wlewamy zakwas i wszystko tylko
ogrzewamy uważając, żeby się już nie zagotowało. Wyjmujemy liść i ziele,
i miksujemy blenderem na gładko. Jeśli jest zbyt gęste, dodajemy gorącej
przegotowanej wody. Można jeszcze doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

Podawać można z grzanką z kozim serem albo po prostu z kleksem kwaśnej
śmietany.

W zmian chętnie przyjmę inne ciekawe przepisy na zupy, najlepiej kremy.

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
31.01 i...@g...pl
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?