Data: 2003-12-14 18:37:48
Temat: Kura, ryz i rolol
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czesc
Zrobilam wczoraj bardzo wdzieczne (aczkolwiek nieswiateczne) danie :
poule au riz, czyli kure z ryzem.
Ogolna zasada jest bardzo prosta : gotuje sie rosol z kury, nastepnie
na rosole robi sie bialy sos (zwany tysz beszamelem), u mnie z
pieczarkami, i takoz w rosole gotuje sie ryz. Na ryzu uklada sie
pokrojona kure i polewa sosem, gotowe.
Moj problem polega na tym ze kury (i ryzu) juz nie ma, natomiast
zostalo mi kilka litrow bardzo porzadnego rosolu... A niestety nie
jadamy zup....
Stad pytanie : czy macie jakies pomysly do czego mozna uzyc rosol ?
Myslalam zeby go odparowac i zageszczony zamrozic jak kostki lodu, aby
uzyc poznie tak jak kostki bulionu, cos w stylu domowego zaslupia
wlasnej roboty :-)
Ewcia
ps. i co zrobic z jarzynami z rosolu ?
--
Niesz !
|