Data: 2002-11-15 13:17:42
Temat: Kurczak + sloik z woda = ???
Od: k...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Znajoma podrzuciala mi przepis na pieczonego kurczaka, ktorego osadza sie na
sloiku z woda (niczym Sienkiewiczowskiego Azje na palu) i podczas pieczenia
polewa mieszanina oliwy i przypraw. Slyszalam o tym juz kilka razy, wiec w
koncu podjelam wyzwanie, ale skutek byl - delikatnie rzecz nazywajac - dosc
mierny: kurcze wyszlo nieszczegolnie smaczne, a i miejscami surowawe. I stad
moje pytanie - czy robicie takie cudo, a jesli tak, to jak dlugo nalezy je
trzymac w piekarniku, w jakiej temperaturze itd.?
Pzdr
Kundzia wpatrzona w sloik z woda
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|