Data: 2002-11-15 13:40:34
Temat: Re: Kurczak + sloik z woda = ???
Od: "anet" <a...@t...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gdzieś słyszałam takim przgotowaniu kurczaka. Niestety nigdy go nie
zrobiłam. Z jednego powodu. Wydaje mi się , że ten słoik powinien pęknać.
Jak to z tym jest?
anet
Użytkownik <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7efd.000003e9.3dd4f3f6@newsgate.onet.pl...
> Znajoma podrzuciala mi przepis na pieczonego kurczaka, ktorego osadza sie
na
> sloiku z woda (niczym Sienkiewiczowskiego Azje na palu) i podczas
pieczenia
> polewa mieszanina oliwy i przypraw. Slyszalam o tym juz kilka razy, wiec w
> koncu podjelam wyzwanie, ale skutek byl - delikatnie rzecz nazywajac -
dosc
> mierny: kurcze wyszlo nieszczegolnie smaczne, a i miejscami surowawe. I
stad
> moje pytanie - czy robicie takie cudo, a jesli tak, to jak dlugo nalezy je
> trzymac w piekarniku, w jakiej temperaturze itd.?
>
> Pzdr
>
> Kundzia wpatrzona w sloik z woda
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|