Data: 2012-07-20 17:08:34
Temat: Masakra - rosół z kurczaka i wołowiny
Od: "MarekF" <m...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Rosoly przewaznie mi sie udaja. Ostatnio od kwietnia (dla starszego ojca
ktory moze jesc tylko miekkie mieso np skrzydelka)gotowalem ze skrzydelek
kurczaka i zebra wolowe lub szponder lub gicz. Wychodzily super.
Dzisiaj gotuje rosol dla siebie: 1kg cwiartek z kurczaka, 800g gicz wolowa.
Mętny jak mgła nad Mamrami.
Przypuszczam, ze to wina kurczaka. Z czego robia te kurczaki?
Klarowanie rosołu bialkiem? Czy to pomoże? Nigdy tego nie robilem.
Smaczny jest, ale ta mętność. Moge przerobic na zupe pomidorowa, ale ja chce
rosól. Makaron sam zrobie.
Na TV4 jakis program kulinarny (master kuchni czy cus)- ten znany kucharz
mowil, ze najlepszy rosol ze skrzydelek kurczaka, wiec zaryzykowalem
cwiartki z kurczaka.
Zawsze bralem skrzydlo z indyka i jakas wolowine.
Narazie trzymam na malym ogniu, moze sie wyklaruje. Da sie go uratowac?
MarekF
|