Data: 2012-07-20 17:20:29
Temat: Re: Masakra - rosół z kurczaka i wołowiny
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 20 Jul 2012 19:08:34 +0200, MarekF napisał(a):
> Witam
> Rosoly przewaznie mi sie udaja. Ostatnio od kwietnia (dla starszego ojca
> ktory moze jesc tylko miekkie mieso np skrzydelka)gotowalem ze skrzydelek
> kurczaka i zebra wolowe lub szponder lub gicz. Wychodzily super.
> Dzisiaj gotuje rosol dla siebie: 1kg cwiartek z kurczaka, 800g gicz wolowa.
> Mętny jak mgła nad Mamrami.
> Przypuszczam, ze to wina kurczaka. Z czego robia te kurczaki?
> Klarowanie rosołu bialkiem? Czy to pomoże? Nigdy tego nie robilem.
Pokrop obficie ZIMNĄ wodą i odstaw odkryty. Powinno pomóc.
Jeśli nie, no to pozostaje klarowanie białkiem i już, masz dobrą okazję do
nauki.
generalnie rosół bywa mętny, kiedy się go burzliwie gotowało.
--
XL
|