Data: 2004-08-09 12:31:42
Temat: Mięta i melisa: z tarasu na stół...
Od: "Tashunko" <t...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Heyka:)
Dawno nie zaglądałam na grupę, aż dziś mnie olśniło, ze przecież Wy
możecie pomóc nie tylko w kwestiach kulinarnych stricte, ale może
także w kwestii ziół:)
Wiosną zasiałam w skrzynkach na tarasie przeróżne zioła i czas
najwyższy ( chyba, zgodnie z ulotkami... ) zacząć je zbierać.
Poradziłam sobie z pietruszką ( zasiliła już nie jeden rosołek ) i
bazylią mrożąc je na zimę w pojemnikach po lodach. Zasuszyłam
tymianek, z oregano nie było problemu, bo...nie zauważyłam żeby
wyrosło, majeranek też mnie olał, ale zostały jeszcze mięta i melisa
.....Wybujały dosyć poważnie jak wyjechałam na wakacje i ..co teraz???
Trzymać nadal w skrzynkach i dodawać do jedzenia świeże czy ususzyć,
czy zamrozić??? I do czego dodawać??? Poradzicie coś ( i nie mam na
myśli odsyłania na ogrodową grupę ;) ) ?
--
Pozdrówka gorące!
****Tashunko****
## GG:52436##
|