Data: 2004-10-17 01:10:24
Temat: Obiad weselny
Od: "Stanisław Remuszko" <r...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
4 grudnia córka idzie za mąż. Jako rodzice panny młodej mamy wydać obiad
weselny (tak umówiliśmy się). Chcemy, żeby było raczej PO POLSKU i trwało
około trzech godzin. Wymyśliliśmy tak:
aperitif: wytrawny szampan
przystawki: tatar, śledź po polsku, nóżki w galarecie, półmisek zimnych mięs
(cielęcina, karkówka, kindziuk, szynka)
rosół domowy z koperkiem i lanymi kluseczkami
przysmażane pierogi domowe z kapustą i grzybami
kotlet schabowy panierowany, kapusta zasmażana, ziemniaki
tort weselny, kawa, herbata, słodki szampan
Alkohol w dowolnym wyborze i ilości, ale nie stojący na stole. Każdy
kieliszek na każde życzenie nalewa kelner.
Proszę o uwagi, sugestie, popozycje - i z góry serdecznie dziękuję.
|