Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.poznan.pl!n
ews.ipartners.pl!orion.cst.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Grzegorz Lewszyk" <l...@z...lomza.tpsa.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@w...net>
Subject: Odp: Gotowanie przed grilowaniem
Lines: 28
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Message-ID: <Tt2I4.51947$a01.1117782@news.tpnet.pl>
Date: Sun, 09 Apr 2000 16:46:43 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.160.62.219
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 955298803 212.160.62.219 (Sun, 09 Apr 2000 18:46:43 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Sun, 09 Apr 2000 18:46:43 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:26487
Ukryj nagłówki
Fajnie Wam macie grila. Ja mieszkam malutkim mieszkamku wraz z dziecmi i nie
pracujaca zona. Milo jest poczytac o smacznych potrawach - ja to moge tylko
o nich pomazyc. Pozdrowienia z Polski Grzegorz l...@z...lomza.tpsa.pl
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Moj maz Amerykanin wychowal sie wsrod pol kukurydzianych, spedzajac
> letnie miesiace na grilowaniu. Jak kazdy porzadny mezczyzna w tym kraju,
> uwaza sie on za specjaliste w tej dziedzinie, nawet robi swoj wlasny BBQ
> sos. Wczoraj obserwowalam, jak robi wieprzowe zeberka, takie grube
> kawaly miesa z maciupka koscia, bardziej to wygladalo na tluste schabowe
> z koscia niz na zeberka. I okazalo sie, ze zachcialo mu sie zeberek
> Southern Style, czyli tak, jak robi sie w poludniowych stanach (jest to
> chyba opisane w Zielonych Pomidorach), czyli najpierw gotujac mieso w
> wodzie przez pol godziny, a dopiero potem na gril na troche, smarujac
> sosem, az sie zrobi skorka, i juz. Byly pyszne, nie zylaste, miekkie,
> sos nadaje im smaku niebianskiego.
> Ktos sie zapyta teraz o ten sos, ale to tak, jak z przepisami babci:
> szczypta tego, kropla tego. Po kolei, jak pamietam, dodawal: ketchup,
> melase, worcestershire, hoisin, ocet, sucha musztarde, cayenne. Podane z
> chlebem i salata. Radze poeksperymentowac, byl to pyszny obiad.
> Magdalena
>
>
|