Data: 2000-04-10 18:39:18
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"dzieciol" <p...@p...net> wrote in message
news:38F15938.10E02A30@puszcza.net...
> Feliks wrote:
>
> > dzieciol wrote in message <3...@p...net>...
> > >Magdalena Bassett wrote:.............
> > >
> > >. . . zeberka, takie grubekawaly miesa z maciupka koscia,
> > >bardziej to wygladalo na tluste schabowez koscia niz na zeberka.
> > >
> > >
> > >A gdzie takie mozna nabyc, bo te co sprzedaja w Nowym Yorku,
> > >fakt-nie poludnie, przypominaja plot zwiniety w rulon.
> >
> > Sprzedaja w kazdym sklepie, nazywa sie to country ribs, ale niepodobne
to do
> > zeberek w naszym pojeciu... Bron Boze nie kupuj baby back ribs,,,same
> > kosci...
> > F.
>
> No to zyjemy, kazdy w innym NY, bo w moim same kosci. Tylko prosze
> mnie nie wysylac do sklepow gdzie funt plotow kosztuje wiecej niz $2.49
> To jest gorna granica ceny jaka jestem gotowy zaplacic za funt tego
> gatunku scierwa.
>
Zyjemy kazdy w innym stanie, tyle, ze rozbieranie miesa jest regulowane
federalnymi przepisami ( Departament of Agriculture tym chyba zarzadza... )
i taki sam New York steak jest w NY jak w Kalifornii...Country ribs tez....
Funt zeberek za 2.49 to calkiem przyzwoita cena... Trudno kupic za tyle
zeberka, nawet kosciste, w Ralphs w Los Angeles....
F.
|