Data: 2000-04-10 18:48:11
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: s...@n...gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > > >Magdalena Bassett wrote:.............
> > > >
> > > >. . . zeberka, takie grubekawaly miesa z maciupka koscia,
> > > >bardziej to wygladalo na tluste schabowez koscia niz na zeberka.
> > > >
> > > >
> > > >A gdzie takie mozna nabyc, bo te co sprzedaja w Nowym Yorku,
> > > >fakt-nie poludnie, przypominaja plot zwiniety w rulon.
> > >
> > > Sprzedaja w kazdym sklepie, nazywa sie to country ribs, ale niepodobne
>to do
> > > zeberek w naszym pojeciu... Bron Boze nie kupuj baby back ribs,,,same
> > > kosci...
> > > F.
> >
> > No to zyjemy, kazdy w innym NY, bo w moim same kosci. Tylko prosze
> > mnie nie wysylac do sklepow gdzie funt plotow kosztuje wiecej niz $2.49
> > To jest gorna granica ceny jaka jestem gotowy zaplacic za funt tego
> > gatunku scierwa.
> >
>Zyjemy kazdy w innym stanie, tyle, ze rozbieranie miesa jest regulowane
>federalnymi przepisami ( Departament of Agriculture tym chyba zarzadza... )
>i taki sam New York steak jest w NY jak w Kalifornii...Country ribs tez....
>Funt zeberek za 2.49 to calkiem przyzwoita cena... Trudno kupic za tyle
>zeberka, nawet kosciste, w Ralphs w Los Angeles....
>F.
>
to, co w Washington DC nazywa sie country style spare ribs odpowiada
dokladnie opisowi Magdaleny, sa to wielkie i grube kawaly miecha niekiedy w
ogole bez kosci, swietne na geste i zawiesiste zupy w stylu grochowa
(oczywiscie + cos wedzonego), czy fasolowa, albo wlasnie na grilla. A co do
ceny to zazwyczaj kole 2$ za funt, choc gdy sa w sieci sklepow Giant, albo
Safeway przecenione, to za 99c.......jak kto lubi tlustawe miesko, to
niezle sa tez dobrze doprawione i podduszone z cebulka.
aga
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|