Data: 2000-04-12 00:34:44
Temat: Re: Gotowanie przed grilowaniem
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"dzieciol" <p...@p...net> wrote in message
news:38F3AAE5.C0DBBDA9@puszcza.net...
> Magdalena Bassett wrote:
>
> > dzieciol wrote:
> >
> > > A gdzie takie mozna nabyc, bo te co sprzedaja w Nowym Yorku,
> > > > >fakt-nie poludnie, przypominaja plot zwiniety w rulon.
> >
> > Nie chodzi o te plotowe zeberka, tylko takie prostokatne kawaly
poprzerastanej
> > wieprzowiny, mozna dostac z koscia czy bez, nazywaja sie country ribs.
Kosztuja
> > malo, bo to dosc podly kawal miecha, ale jakie dobre, gdy dobrze
zrobione. W
> > kazdym supermarkecie, np. Pathway, dostaniesz.
> > Magdalena
>
> Malo? Pochodzilem za tym dzisiaj. To tu nazywa sie 'short ribs' i wolaja
> za funt cztery dolce z hakiem!
>
Qurdeeeeee......short ribs to wolowe zebra..... Ale po obgotowaniu tez sa
calkiem niezle z grilla....
F.
|