Data: 2015-02-18 06:42:37
Temat: Odp: Jaką patelnię lupić?
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:54e267ac$0$2184$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2015-02-16 o 22:41, @ pisze:
>>
>> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:54e262a6$0$2170$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2015-02-16 o 22:27, @ pisze:
>>>>
>>>> Masz jakis sposob (cytryne wykluczam), ktory nada lososiowi smak?
>>>> Jakos nie jestem w stanie sie do niego przekonac. Wiem, ze zdrowy, ze
>>>> omega... Ale nie przelkne.
>>>
>>> Można zrobić do niego sos cytrynowy.
>>> U mnie łosoś na porządku dziennym, zazwyczaj pieczony sauté.
>>>
>>> Ewa
>>
>> A moglabys sie podzielic przepisem? Moze sie przelamie :)
>
> Żółtko, łyżka soku z cytryny, 50g masła.
> Proporcje podałam tak mniej więcej, bo ja robię na oko, a zamiast masła
> daję śmietankę 30%.
> Żółtko ubić z sokiem z cytryny trzepaczką. Podgrzewając na parze (w
> kąpieli lub w garnku z grubym dnem, najlepiej ceramicznym he he), dodawać
> roztopione masło lub śmietankę. Ogrzewać do zgęstnienia cały czas ubijając
> trzepaczko-mieszadłem, przyprawić solą, pieprzem, czym chcemy. Polać tym
> łososia, inną rybę, szparagi itd.itp. :)
>
>> Ryby bardzo lubie, ale ... losos to dla mnie odstepstwo od natury..
>> Pewnie dlatego, ze nie potrafie go przystosowac do formy zjadliwej... ;)
>
> Możesz spróbować sos do makaronu z dodatkiem łososia. Ja robiłam tak z
> brokułami, mascarpone i małymi kawałkami łososia (może być wędzony albo
> surowy).
>
> Ewa
Dzieki wielkie, sprobuje napewno, moze w tej postaci uda mi sie "oswoic" ta
rybke :)
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|