Data: 2000-04-11 19:37:00
Temat: Odp: Pampuchy
Od: "Zalewscy" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Joanna wrote:
> > Gwoli uzupelnienia, w gorach skad ta potrawa sie wywodzi nazywane sa
> > "parowcami
Danka wrote:
> A ja je znam jako "bulki na parze".
Dziewczyny! A u moich Babc w Koscianie (poznańskie) to *zawsze* byly "kluchy
na lumpie"! A do tego cielecinka z sosikiemi i kapustka zasmazana. Po ich
kuchni do dzis mam klopoty z utrzymaniem odpowiedniej wagi. I chociaz
mieska nie jem juz kilka ladnych lat, to smaku tych obiadkow nie zapomne
do konca zycia! Kluchy robie ciagle, tyle ze nie na lumpie, tylko w
przywiezionych z Chin bambusowych, pietrowych garach do gotowania
na parze.
Ale to nie to samo (magdalenki sie klaniaja...)
Wspominajaca Ula
|