Data: 2000-08-29 10:17:23
Temat: Odp: Słoiki z mięsem
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Logika wskazuje, ze na zasysanie to trzeba zakrecic sloik z goraca
> zawartoscia, wtedy po ostygnieciu wytworzy sie podcisnienie.
Zupełnie się z tym zgadzam.
> Jezeli sloik
> jest na tyle bezszczelny :), ze wyleca z niego rozprezajace sie pary, to i
> nie zassssa po ostygnieciu.
Dlaczego? Jak wylecą (oczywiscie nie wszystkie, ale żeby wszystkie
wyleciały, to trzebaby je zdrowo gotować... Granicą, wydaje mi się, jest
osiągnięcie stanu równowagi pomiędzy parami: nad słoikiem i w słoiku.), to
będzie ich mniej, a jak będzie ich mniej, to ciśnienie będzie mniejsze i
będzie się robiło większe podciśnienie przy stygnięciu. Tak mnie się
wydaje.:)
Magda
|