Data: 2000-08-29 10:07:49
Temat: Odp: Słoiki z mięsem
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Mozna w mikrofalowce; zeby nie bylo bakterii; nie maja, ale moga.
Robilas to kiedys w mikrofalówce? Jaką mocą i jak dlugo? A w wodzie to też:
jak dlugo? Kiedyś, dawno, dawno temu, próbowałam wyparzyć słoiczek do badań
i skończyło się na tym, że było na nim pełno osadzonego kamienia:)
> ja bym odwracala, dla mnie jest to pewnosc, ze sa zamkniete
ech... no to odwróce:)) To jeszcze: jaka jest minimalna ilość wody w garze?
> > 6. Czas gotowania: pierwszy dzień 1,5 h, drugi dzień 1 h, trzeci dzień
0.5
>
> tego wlasnie nie pamietam
Ale to potwierdził Sadyl.
> musi przez kolejne dni, chyba chodzi o bakterie
No to chyba jednak skłonię się do tych bakterii:))
> > Co o tym sądzisz?
>
> dasz sobie rade i wszystko bedzie ok :-))))))
Dziekuje Ci bardzo. Mam nadzieję, że rzeczywiście sie uda. To moje pierwsze
zaprawy w ogóle i jeszcze ten stres, że musze zdążyć:))
Magda
|