Data: 2000-08-29 09:58:38
Temat: Re: Słoiki z mięsem
Od: "Jader" <j...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Magdalena Gierlotka <M...@c...pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:gwLq5.3823$I...@n...tpnet.pl...
> No może to i rozsądne. Ja myślałam, że to chodzi o to, że pod wpływem
> temperatury pary, zawarte w słoiku rozprężają się a potem, gdy stygnie,
> sprężają tworząc podciśnienie i wtedy lepiej sie zasysa. Prawda pewnie
leży
> po środku.
>
Logika wskazuje, ze na zasysanie to trzeba zakrecic sloik z goraca
zawartoscia, wtedy po ostygnieciu wytworzy sie podcisnienie. Jezeli sloik
jest na tyle bezszczelny :), ze wyleca z niego rozprezajace sie pary, to i
nie zassssa po ostygnieciu.
Jader
|