Data: 2000-08-29 09:27:10
Temat: Re: Słoiki z mięsem
Od: Ulka <u...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> 2. Wyparzę (jak dlugo? W wodzie, czy np można w microfali?). Po co się to
> robi? Czy one maja byc ciepłe?
Mozna w mikrofalowce; zeby nie bylo bakterii; nie maja, ale moga.
> 3. Poprzekładam do nich to, co mam.
> 4. Normalnie wstawie do gara. Wody sięga gdzieś najwyżej do 2/3 wysokości -
> wystarczy?
tak
> 5. Po wyjęciu odwracać, czy nie? Prawdę mówiąc boję sie... Bo jak znowu
> zacznie cieknąć, to nie zdążę....
ja bym odwracala, dla mnie jest to pewnosc, ze sa zamkniete
> 6. Czas gotowania: pierwszy dzień 1,5 h, drugi dzień 1 h, trzeci dzień 0.5
tego wlasnie nie pamietam
> Musi być tak, czy im dluzej, tym lepiej? Czy to gotowanie musi się
> odbywać przez kolejne dni, czy wystarczy jak słoik ostygnie?
musi przez kolejne dni, chyba chodzi o bakterie
> Co o tym sądzisz?
dasz sobie rade i wszystko bedzie ok :-))))))
--
25MB e-mail, 10MB WWW, PHP, Perl, SSI - WEB Pack - http://rubikon.pl
|