Data: 2000-08-29 09:38:20
Temat: Odp: Słoiki z mięsem
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Na zdrowy rozum - im dłużej tym lepiej, tyle, że traci się na smaku
> potraw
Dałam do tego mięska listek laurowy i ziele angielskie, to moze aż tak nie
straci...
> (nie wszystko, w przeciwieństwie do bigosu, lubi długie
> gotowanie)
:)) i przemrożenie. A mój mąż to najbardziej lubi jak bigos stoi w lodówce
na tyle długo, że ja bym go już nie zjadła, bo wtedy jest kwaśniejszy...
> Podane czasy są minimalne.
> A z odgrzewaniem dzień po dniu, wydaje mi się, że chodzi o to, aby
> wytępić bakterie, które wyklują się w ciągu doby z jakichś form
> przetrwalnikowych.
> Być może bredzę, ale coś takiego obiło mi się o uszy.
No może to i rozsądne. Ja myślałam, że to chodzi o to, że pod wpływem
temperatury pary, zawarte w słoiku rozprężają się a potem, gdy stygnie,
sprężają tworząc podciśnienie i wtedy lepiej sie zasysa. Prawda pewnie leży
po środku.
Magda
|