Data: 2000-04-12 11:11:19
Temat: Odp: jak przygotowac schab
Od: "kianit" <k...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Agnieszka <a...@s...zapis.net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8cv9i8$tvq$...@a...webcorp.com.pl...
> Kupilam duuzy kawal schabu bez kosci i mam ochote zrobic z niego
> "pieczen", ale zupelnie nie wiem jak.
> Moze ktos z Was ma przepis dla raczkujacych w kuchni i moze go podac?
> --
moim glownym "profesjonalnym sprzetem kuchennym" sa
zapedy maltretacyjne domownikow i wszystkich, ktorzy
nawina mi sie w miedzyczasie do domu. dzieki temu
pieczen wychodzi zawsze soczysta, krucha i genialnie
wrecz przesycona smakiem i aromatem uzytych przypraw.
a oto instrukcja obslugi:
miesko wlozyc do foliowego woreczka, dolac ze 2-3 lyzki
oliwy, wsypac wszelkie przyprawy jakie mamy ochote czuc
potem w pieczeni, zawiazac, wrzucic w jeszcze jeden
woreczek (dla bezpieczenstwa), zawiazac i oddac w rece
na kuracje uderzeniowa :). im dluzej miesko jest ugniatane,
rzucane, sciskane, tym lepiej. ja lece po miecho jak luby
wraca z pracy wsciekly (mowie mu, ze to ten co go wkurzyl,
rewelacja) albo jak sie spodziewam dzieciatej rodzinki (my
spokojnie gadamy, a dzieciaki rzucaja sie paczka :))))
acha, wazne, aby w wewnetrznym woreczku bylo jak
najmniej powietrza, co by przy bardziej nerwowych nie
pekl :)))) .
smacznej i relaksujacej pieczeni zycze,
dominika.
|