Data: 2015-04-03 00:44:22
Temat: Odp: jaki blender do orzechow ?
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Zbyszek Zarzycki" <z...@g...com> napisał w wiadomości
news:cbbaea07-8463-41f6-bf90-96594864dcf4@googlegrou
ps.com...
W dniu sobota, 28 marca 2015 23:14:11 UTC+1 użytkownik @ napisał:
> Witam,
>
> Zwracam sie z prosba do grupowiczow, ktorzy maja doswiadczenia z domowym
> "przetwarzaniem" orzechow, migdalow i rozmaitych pestek w pasty lub mąki,
> tudziez mrozonych owocow w "lody", za pomoca blendera lub miksera.
> Jakiego sprzetu uzywacie ?
> Ja mam malakser 600 W i blender 400 W i niestety nie podolaly ani samym
> mrozonym truskawkom, ani mieszance zlozonej ze slonecznika, orzechow
> nerkowca i daktyli.
> Czytajac rozmaite przepisy na domowe smakolyki (m. in. maslo orzechowe)
> zastanawiam sie czym to mozna zrobic, unikajac inwestycji w urzadzenia
> typu
> Vitamix czy Thermomix.
> Jezeli macie jakas praktyke w tym temacie to bardzo prosze, podzielcie sie
> i
> doradzcie na jakie parametry w sprzecie zwrocic uwage, zeby sie nie
> "dlawil"
> przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
Blender Kenwood 700W, blender 350W dawał radę aż się zepsuł.
----------------------------------------------------
---------------------
Moglbys polecic jakis konkretny model ?
A jak sobie radzi z mrozonymi owocami (np. truskawki) ?
Pozdrawiam
@
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|