Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieczen wolowa Odp: pieczen wolowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Odp: pieczen wolowa

« poprzedni post
From: "Chrystian Schmalz" <s...@f...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <XMTi4.55092$X3.1158642@news.tpnet.pl>
Subject: Odp: pieczen wolowa
Date: Mon, 24 Jan 2000 23:13:56 +0100
Lines: 38
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: pb42.katowice.ppp.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pb42.katowice.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: 24 Jan 2000 23:10:55 +0100, pb42.katowice.ppp.tpnet.pl
X-Complaints-To: U...@v...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!s
ecurity.net.pl!news.vogel.pl!pb42.katowice.ppp.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21682
Ukryj nagłówki


Użytkownik Marta M <c...@m...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:XMTi4.55092$X...@n...tpnet.pl...
> Bardzo prosze Dobrych Ludzi o porade:
>
> Nie moge jesc smazonego ani tlustego, wiec gotuje i pieke (w folii).
Jednak
> wolowina gotowana mi nie smakuje (poza tym jakas twarda zawsze mi
wychodzi)
> i od jakiegos czsu w kolko przerabiam indyki i kurczaki. Szczerze mowiac
> przydalaby sie jakas odmiana, a poniewaz wieprzowina jest za tlusta,
> pozostaje tylko wolowina (cielecina tez odpada).
> Chcialabym, zebyscie mi poradzili jak mam taka pieczen wolowa zrobic, zeby
> byla smaczna i miekka. Z jakiej czesci wolu ja zrobic (poledwica? wolowe
> ekstra?) i jakie dodatki (z wylaczeniem wina i w ogole alkoholu, tluszczu
i
> ostrych przypraw). Wiem ze to wymagania duze i pewnie trudno upichcic cos
> bardzo dobrego z takimi ograniczeniami :(((, ale gdyby Wam cos przyszlo do
> glowy to bardzo bede wdzieczna.
>
> Dziekuje i pozdrawiam,
>
> MartaM
>
> MartaM, przepis ktory podal Ci ostry jest dobry , i nie musisz tego piec,
poprost zrob tak jak Ci ostry podal, zrezygnuj tylko z papryki pod kazda
postacia, i zwieksz ilosc rosolku lub nie pozwol aby wogole wyparowala,
jezeli bedziesz robila potrawe w bretfance to musisz ja nakryc wtedy mieso
wolowe bedzie sie pazylo a nie gotowalo przez co bedzie bardzo miekkie i
soczyste pozostaly po "pieczeniu" sos
staraj się doprawic lyzeczka przecieru pomidorowego30% i smietana
kremowka30% z odrobina maki pszennen luxusowej ( smietana z maka wczesniej
rozbeltana i do gotujacego sosu wlana, zagotowac bez miesa, ktore wczesniej
wyjelas ( miekkie )

pozdrawiam Chrystian


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
24.01 Marta M
25.01 Bogusław Kempny
25.01 ostry
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?