Data: 2002-05-06 11:03:18
Temat: Parmezan - co robić?
Od: "Szymon Bednarczyk" <s...@p...icn.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam wszystkich,
nie pisałem jeszcze na grupę, chociaż czytam regularnie od ok. roku.
Ujawniam się i to w dodatku bez "wkupnego" (na razie), bo pilnie potrzebuję
pomocy.
Brat cioteczny przywiózł mi z Włoch ok. 0,5 kg prawdziwego parmezanu. Bardzo
się ucieszyłem, ale:
1. Nie wiem jak go prawidłowo przechowywać (na razie owinąłem w papier i
schowałem do lodówki),
2. Nie mam lepszych pomysłów na wykorzystanie tego prezentu inaczej niż do
spaghetti (lub innych makaronów), a chciałbym ugotować coś, w czym parmezan
będzie odgrywał istotną (lub wręcz dominującą) rolę.
Bardzo proszę grupę o rady (mogą być oczywiście linki).
Pozdrawiam,
--
Szymon Bednarczyk
www.szymonb.prv.pl
|