Data: 2007-06-02 11:25:19
Temat: Patelnie tytanowe
Od: Michał Komorowski <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Ostatnio sporo tu rozmow na temat Ingenio vs. Tefal, to ja
tez cos zareklamuje :) Mianowicie zaczalem niedawno
uzywac patelni tytanowych i stwierdzam jedno:
RE-WE-LAC-JA! Dlugo sie nagrzewaja i sa okrutnie ciezkie,
ale to jest po prostu inny wymiar smazenia. Temperatura
nagrzanej powierzchni jest znacznie wyzsza, co daje lepsze
efekty od zwyklej patelni. Najlepiej wychodza na nich placki,
nalesniki, itp. - z grubsza efekt jest taki jak po wlaczeniu
termoobiegu w piekarniku, tj. wewnatrz placka konsystencja
pozostaje ta sama, natomiast z zewnatrz robia sie bosko
chrupiace. Steki z takiej patelni to tez klasa sama dla siebie.
No i mozna niej skrobac widelcem ;)
Wady: cena :( Sa drogie okrutnie. No i ciezkie sa jak jasny
gwint. I nie mozna rozgrzanej patelni zalewac zimna woda,
wiec np. jajecznicy na nich zrobic sie nie da. Tzn. da sie
jak najbardziej, tylko kto to potem wyszoruje :)
--
Pozdr,
Michal K.
|