From: "@nn" <a...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Pekinka inaczej.
Date: Tue, 21 Mar 2006 19:12:08 +0100
Lines: 30
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
NNTP-Posting-Host: 82.177.202.164
Message-ID: <442041de$1@news.home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1142964702 82.177.202.164 (21 Mar 2006 19:11:42 +0100)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: j...@p...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.h
ome.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:263587
Ukryj nagłówki
Często robię surówki na bazie kapusty pekińskiej i dzisiaj nie było inaczej.
Jednak dziś postanowiłam wprowadzić pewne modyfikacje. Ponieważ okazało się,
że efekt przerósł moje oczekiwania postanowiłam się tym spektakularnym
sukcesem kulinarnym pochwalić publicznie ;))
Sałatka pekińsko-tatarska ;)
kapusta pekińska
ząbek czosnku
marynowana ostra papryka - sztuk 1, bo ostra jak diabli ;)
sól
pieprz
ocet winny
sos tatarski (ja miałam winiary)
oliwa, olej - co tam komu pasuje
Czosnek bardzo drobno posiekałam, wrzuciłam do miski, posoliłam. Do tego
dodałam poszatkowana kapustę i w miarę drobno pokrojona papryczkę. Całość
posoliłam, popieprzyłam, skropiłam octem winnym, polałam oliwą, dodałam
łyżkę sosu tatarskiego i dokładnie wymieszałam. Po 15 minutach wyjęłam z
lodówki pysznościową sałatkę :)
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
************************* www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
|