Data: 2006-03-21 18:12:08
Temat: Pekinka inaczej.
Od: "@nn" <a...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Często robię surówki na bazie kapusty pekińskiej i dzisiaj nie było inaczej.
Jednak dziś postanowiłam wprowadzić pewne modyfikacje. Ponieważ okazało się,
że efekt przerósł moje oczekiwania postanowiłam się tym spektakularnym
sukcesem kulinarnym pochwalić publicznie ;))
Sałatka pekińsko-tatarska ;)
kapusta pekińska
ząbek czosnku
marynowana ostra papryka - sztuk 1, bo ostra jak diabli ;)
sól
pieprz
ocet winny
sos tatarski (ja miałam winiary)
oliwa, olej - co tam komu pasuje
Czosnek bardzo drobno posiekałam, wrzuciłam do miski, posoliłam. Do tego
dodałam poszatkowana kapustę i w miarę drobno pokrojona papryczkę. Całość
posoliłam, popieprzyłam, skropiłam octem winnym, polałam oliwą, dodałam
łyżkę sosu tatarskiego i dokładnie wymieszałam. Po 15 minutach wyjęłam z
lodówki pysznościową sałatkę :)
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
************************* www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
|