Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!isdnet!209.249.90.60.MISMATCH!sn-xit-02!supernews.com!postnews1.goog
le.com!not-for-mail
From: o...@u...edu (Alex Odyniec)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Przepis na barszcz czerwony.
Date: 4 Jun 2001 12:03:27 -0700
Organization: http://groups.google.com/
Lines: 43
Message-ID: <d...@p...google.com>
NNTP-Posting-Host: 128.200.34.54
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: posting.google.com 991681408 23779 127.0.0.1 (4 Jun 2001 19:03:28 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: 4 Jun 2001 19:03:28 GMT
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:53594
Ukryj nagłówki
> From: MN (w...@p...com)
> Subject: barszcz czerwony po angielsku
> Newsgroups: pl.rec.kuchnia
> Date: 2000/10/26
>
> Znajomemu Anglikowi baaaardzo zasmakowa? czerwony barszczyk. Czy ma kto?
> przepis na ten smako?yk w j?zyku angielskim i mo?e si? nim podzieli??
Ja sam szukam smacznego przepisu na dobrze przyprawiony barszcz
czerwony. Bede wdzieczny jak ktos sie podzieli wlasna receptura.
W drodze experymentacji zrobilem nastepujacy przepis. Na okres
gotowania dodaje celera, zielona pietruszke, i lisc bobkowy, ktore
wyrzucam. Dodatkowe skladniki do burakow to marchewka, rosol z kostki,
czosnek, sol, pieprz, sok z cytryny, i opcjonalnie jajko.
Alex
RED BORSCHT RECIPE
INGREDIENTS:
6 cups of water
1 large red beet with leaves
2 celery sticks
1 carrot
1/2 cup of parsley
1 tablespoon of chicken bouillon
1 clove of garlic
1 bay leaf
1/2 teaspoon of salt
1/4 teaspoon of pepper
1 tablespoon of lemon juice
optional: 1 egg
Chop the leaves, add celery, parsley, bay leaf (and water); cook 10
minutes. Hard-boil the egg in a separate pot. Dice the beetroot,
finely chop or press the garlic, add the rest of ingredients, and cook
another 10 minutes. Remove celery, parsley, and bay leaf. Add the egg
(sliced in half).
Serve with boiled potatoes.
|