Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: PuszKKKa news i cieciorka czosnkowa[p]
Date: Sat, 23 Nov 2002 12:46:17 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 60
Message-ID: <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
NNTP-Posting-Host: pp130.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.gazeta.pl 1038051771 19923 80.50.47.130 (23 Nov 2002 11:42:51 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 23 Nov 2002 11:42:51 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.79 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
X-User: patrycccja
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:135724
Ukryj nagłówki
Od jakiegoś czasu w PuszCCCe w wyszukiwarce zaawansowanej
(http://puszkkka.spinacz.pl/zaawansowana.php3) nie działało wybieranie
składników, których miało nie być w wyszukanych przepisach. A wszystko
przez to, że zbytnio obciążało to bazę danych i musiałam uprościć
wyszukiwanie. Dziś zoptymalizowałam wyszukiwarkę, także mam nadzieję że
wilk będzie syty i owca cała - wyszyukiwarka będzie działać jak za dawnych
czasów nie powodując przy tym zbytniego obciążenia bazy. Owocnego szukania
:)
a zeby nie bylo ze ot to jeden z nowych przepisow:
cieciorka czosnkowa
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2880
"Donna Hay jest swietna. Mozna korzystac z jej przepisow nie umiejac
gotowac. Duzo mozna przygotowac dla niespodziewanych gosci korzystajac z
zapasow.
Podam wiecej przepisow - szczegolnie "short order"."
Informacje ogólne:
Rodzaj diety: wegańska
Kategoria: dania gorące
Skala trudności: *
Czas przygotowania: 15 min
Proporcje podane dla 3osób.
Składniki:
3 lyzki oliwy,
2 pory cienko pokrojone,
1 lyzka otartej skorki z cytryny
3 zabki czosnku pokrojone w plasterki
duza puszka cieciorki (ok.600g)
natka pietruszki
Przepis:
Podgrzac oliwe. Smazyc pora na zloto i lekko chrupiaco ze skorka cytryny
(ok.8min). Dodac czosnek (1 min). Wrzucic cieciorke na 5 min - tak zeby sie
ugrzala w srodku.
I gotowe!
Na wydaniu (fajne okreslenie) posypac natka.
Wskazówki i uwagi:
Ja podaje to cudo na sposob wloski czyli z makaronem. Moj maz zyczy sobie
jeszcze kure do towarzystwa.
Mozna zaostrzyc smak dodajac pieprz cytrynowy.
Nadesłał(a): mara.p [m...@s...ca] , dnia: 2002-11-22
Źródło: Donna Hay "Cooking from the pantry"
pozdr. i smacznego
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|