Data: 2004-10-16 09:50:32
Temat: Pycha piernik
Od: Sławek SWP <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wczoraj na wieczór postanowiłam zrobić piernik.
Zagotowałem miodu z wodą (1+1 szklanki) i przelałem do miski, dosypałem mąki
(0,5kg), sparzonych rodzynek (torebkę), sody oczyszczanej (nie pełną
łyżeczkę), jajek (3szt), cynamonu (1 łyżkę), otarłem sporo skórki z cytryny
(z 2 cytryn).
To wszystko trochę postało (tak z godzinę) i hajda do pieca - znaczy
piekarnika.
No i całość wyszła trochę piekąca. Czy jest jakiś sposób żeby nie dawać sody
? Ale żeby nie powstał kamień do polowań na mamuty ... :-)
--
----------------------------------------------------
--------
Przy odpowiedzi na priv proszę usunąć oczywiste 2 nadwyżki tekstu
----------------------------------------------------
--------
Sławek SWP
---------------------------------------------------
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Zajrzyj na : http://teampoland.republika.pl/
|