Data: 2002-03-19 11:07:15
Temat: Pycha szarlotka [P]
Od: "Dorunia" <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ciasto:
3 szk. mąki,
1/2 szk. cukru,
całą paczka margaryny,
3 jaja,
szczypta soli,
cukier waniliowy,
4 łyżeczki proszku do pieczenia,
Zagnieść ciasto ze wszystkich składników.
Nadzienie:
1,5 kg jabłek,
1/2 szk. cukru,
2 torebki cukru waniliowego,
cynamon.
Jabłka zetrzeć na tartce o dużych otworach i wymieszać z pozostałymi
składnikami nadzienia.
Dwie trzecie ciasta, rozwałkować i wyłożyć na blachę, przykryć masą jabłkową
i pozostałą częścią ciasta. Piec godzinę w temperaturze około 200 stopni.
Życzę smacznego Dorunia
|