Data: 2001-01-22 15:13:37
Temat: RE: Fasola po bretonsku
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: piomia_chip
>Czasami robie fasole wedlug przepisu mojej mamy, ale lepiej mi
smakuje,
>gdy
>robi to mama.
>Czy ktos ma jakies przepisy na fasole po bretonsku?
>Aga
Fasole namoczyc przez noc, ugotowac do miekkosci w
nowej, osolonej wodzie. Na patelni podsmazyc kielbaske
(powinna byc wedzona i aromatyczna) i cebule pokrojona
w polplasterki (na zloto). Dodac do fasoli. Zrobic zasmazke,
wymieszac z fasola. Dobrze popieprzyc.
Ja dodaje jeszcze bazylie suszona, bo mi tak smakuje, ale
to nie jest konieczne.
Z powazaniem
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|