Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!newsgate.pl
From: r...@g...faurecia.com (RECEPTION)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: RE: chwalesie
Date: 23 Jul 2003 12:16:52 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 40
Message-ID: <9...@b...gro.pl.bf>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain
X-Trace: newsgate.onet.pl 1058955412 3281 192.168.240.245 (23 Jul 2003 10:16:52 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Jul 2003 10:16:52 GMT
X-Mailer: Internet Mail Service (5.5.2656.59)
X-Received: by cs-sth-3.bf-sth.bertrandfaure.de with Internet Mail Service
(5.5.2656.59) id <PHNY13M3>; Wed, 23 Jul 2003 12:06:07 +0200
X-Received: by cs-sth-3.bf-sth.bertrandfaure.de with Internet Mail Service
(5.5.2656.59) id <PHNY13M3>; Wed, 23 Jul 2003 12:06:07 +0200
X-Received: by cs-sth-3.bf-sth.bertrandfaure.de with Internet Mail Service
(5.5.2656.59) id <PHNY13M3>; Wed, 23 Jul 2003 12:06:07 +0200
X-Received: by cs-sth-3.bf-sth.bertrandfaure.de with Internet Mail Service
(5.5.2656.59) id <PHNY13M3>; Wed, 23 Jul 2003 12:06:07 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:166022
Ukryj nagłówki
> -----Original Message-----
> From: Anna Ladorucka [mailto:a...@p...onet.pl]
>
> > no pewnie by zagescilo, ale uporczywie kojarzy mi sie
> > to z tym budyniem, ktorego chcialam uniknac...
>
> Nie wiem jaki jest Twoj stosunek do kisielu, czy podobny jak
> do budyniu, ale
> ten sok zmieszany z maka ziemniaczana to raczej przypomina
> wlasnie kisiel
> niz budyn.
masz racje, maczka ziemniaczana to bardziej kisiel. Niestety
stosunek mam podobny - bue ;) budyn i kisiel kojarza mi sie
z jakims wielkim, wstretnym glutem, nic na to nie poradze :(
wolalabym cos jakby galaretke, ale scinanie zelatyna w piekarniku
to raczej abstrakcyjny pomysl :)))
bardzo dziekuje za taki odzew, mam dzieki wam juz pare
pomyslow. Tzn. wlasciwie jeden...
wsadze sam spod do pieca, podpieke i na to juz maliny
i "pokrywke" z ciasta i na krotko do pieca ponownie.
co prawda po takiej operacji pewnie zawartosc ciasta podczas
krojenia bedzie sie wylewac, ale jakos mniej mnie to martwi
niz smak albo efekt gluta :))))))
chyba ze ktos mi podpowie jak uzyskac ta galaretke...
aha, i jeszcze jedno pytanie: ta pokrywke z ciasta to pewnie
trzeba gdzieniegdzie ponakluwac albo ponacinac?
--
s...@c...pl
s...@o...pl <--- nie pisac, rzadko odbiera
----------------------------------
i am your deathstar :: blow me away
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|