Data: 2007-02-02 13:31:59
Temat: Re[2]: czytaj
Od: k...@i...pl (klinton)
Pokaż wszystkie nagłówki
aloha maciek,
Friday, February 2, 2007, 2:08:26 PM, you wrote:
> po co gadać o innych, to mało ciekawe. Zawsze są jacyś _oni_, może po prostu
> to _układ_ smaży na rzepaku.
nie rozumie cie tutaj ;]
> Może Ty konkretnie powiesz po co w ogóle smażysz na głębokim tłuszczu w
> kontekście diety rozumianej jako zdrowe odżywianie?
> Gdybyś odpisywał to nie pisz proszę dlaczego nie smażysz na rzepaku, ale
> dlaczego w ogóle smażysz na głebokim oleju, czyli wyjaśnij powód
> wyboru smażenia jako metody obróbki cieplnej.
nie smaze, raz na jakis czas (pare m-cy) mam ochote zrobic usmazyc
sobie cos (mieso w ciescie czy sajgonki) wlasnie w ten sposob
do tej pory robilem to na rzepakowym
w zwiazku z postem o tym jak nienasycone tluszcze wywoluja fale
reakcji z wolnymi rodnikami
to moje pytanie raczej jest na poziomie: pomozcie mi wybrac mniejsze
zlo. maslo. smalec. oleje roslinne (w domysle rzepakowy).
nie wiem jak to ma sie do zdrowia, zdania sa podzielone
poza tym lubie podsmazane warzywa - taki powod :]
--
pozdrawiam
klinton
----------------------------------------------------
------------------
Fergie i jej biodra.... - zobacz >> http://link.interia.pl/f19ed
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
|