Data: 2012-04-13 18:23:45
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 13 Apr 2012 20:06:06 +0200, jerzy.n napisał(a):
> Mam takie na jutro zadanie , zrobić dobry rosół, jestem trochę w tym
> temacie obcykany , ale szukam autorskiego przepisu ...
Duuuużżżoooo (tj. pół garnka) dobrej wołowiny (szponder, pręga, antrykot),
marchew (sporo), cebula przyprażona na sucho, pietruszka, por, sól, pieprz,
lubczyk, woda do pełna.
Wszystko oprócz pieprzu i lubczyku zagotować na intensywnym ogniu,
zmniejszyć płomień na minimum, odszumować płyn, przykryć garnek, gotować
"pyrkający" rosół 4 godziny, uzupełniając ubytek wody WRZĄTKIEM z czajnika.
10 minut przed zakończeniem gotowania dodać lubczyk i pieprz.
--
XL wiosenna
|