Data: 2012-04-14 19:04:16
Temat: Re: Autorski przepis na rosół
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak pisze:
> Dnia 2012-04-14 20:51, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Qrczak pisze:
>>> Dnia 2012-04-14 20:41, niebożę Paulinka wylazło do ludzi i marudzi:
>>>> medea pisze:
>>>>> W dniu 2012-04-14 19:35, Paulinka pisze:
>>>>>> Ikselka pisze:
>>>>>>>
>>>>>>> Do rosołu nie stosuję, ponieważ ma zbyt intensywny aromat, a
>>>>>>> rosół ma
>>>>>>> pachnieć i smakować przede wszystkim mięsnymi esencjami. Ziele
>>>>>>> angielskie
>>>>>>> zagłusza w rosole ten smak i aromat.
>>>>>>
>>>>>> Na 3 litrowy wywar 2 ziarna zagłuszają smak jak jasna cholera...
>>>>>
>>>>> W ogóle takie podejście, że przyprawy dodaje się wyłącznie w celu
>>>>> zabicia złego smaku, jest chyba z epoki przedlodówkowej lub/i
>>>>> komunistyczno-stołówkowej. ;)
>>>>
>>>> Oj tam zaraz zostaną mi wytoczone działa w postaci oszczędnej pani domu
>>>> sprzed wojny, którą nieopatrznie zacytowałam ;)
>>>
>>> A to jakiś wstyd?
>>
>> Dla mnie żaden, ale dla XL oręże, żeby porównać komunistyczno-stołówkową
>> kuchnię do mojego źródła, bo przeca oszczędne, więc na pewno
>> zagłuszające.
>
> A ja już nigdy potem nie zjadłam tak dobrych leniwych, jak te
> komunistyczno-stołówkowe.
Ja to może komunistyczno-stołówkowych z racji wczesnego gówniarstwa nie
zaliczyłam, ale w barze Mewa na Drobnera surówka z pora to istna poezja
była.
Zresztą w tamtych czasach gotować to dopiero była sztuka!
--
Paulinka
|