Data: 2003-08-07 21:09:15
Temat: Re: BABKA PIASKOWA Z MIGDALAMI wg przepisu Kasi Mikołajczyk - relacja na żywo
Od: "Kasia Mikołajczyk" <K...@U...ceti.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:bguej8$maf$1@news.onet.pl...
> Jakoś bardzo szybko się doczekałam momentu, kiedy ciasto trzeba było
wyjąć.
> Sprawdziłam wykałaczką - było suche. Chwilowo stygnie.
> Tak sobie myślę, że jak ciut przestygnie przewrócę je do góry nogami i
> poleję polewą cytrynową.
> W każdym razie chwilowo za wygląd ciasto ma 7 punktów na 10 - za to
> pęknięcie - jak się przypiekło to wygląda lepiej.
> Za zapach przyznaję hojnie 10/10.
> Za smak... hmm... nie wiem, czy będę jeszcze dzisiaj je próbować, ale
> chętnie oficjalnie punkty przydzielę ;-)
Nieśmiało zaproponuję, żebyś jednak dziś spróbowała ;-) Wtedy będziesz mogła
porównać, jak smakuje w dniu pieczenia, a jak w następnym. Tylko, jak
polejesz polewą to ona może jeszcze dziś nie zastygnąć... IMO nie jest ta
babka jakąś rewelacją, ale jest dość smaczna. Ktoś tu kiedyś pisał, że
dodatek mielonych migdałów sprawia, że ciasto dłużej utrzymuje "świeżość" i
w tym przypadku to się wg mnie sprawdza.
pzdr
Kasia
|