Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia BARSZCZ CZERWONY ESENCJONALNY Re: BARSZCZ CZERWONY ESENCJONALNY

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: BARSZCZ CZERWONY ESENCJONALNY

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!plix.pl!newsfeed1.plix.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfe
ed.atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: BARSZCZ CZERWONY ESENCJONALNY
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <4d1af481$0$2449$65785112@news.neostrada.pl>
<jrrz1h6pld7$.efi3wmuogzyu.dlg@40tude.net>
<4d1b3163$0$2447$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Wed, 29 Dec 2010 14:05:59 +0100
Message-ID: <17q2oslzay9ic.93mx5bsp6lz8$.dlg@40tude.net>
Lines: 43
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.130.180
X-Trace: 1293627969 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2485 95.49.130.180:49707
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:332817
Ukryj nagłówki

Dnia Wed, 29 Dec 2010 14:02:23 +0100, Panslavista napisał(a):

> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:jrrz1h6pld7$.efi3wmuogzyu.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 29 Dec 2010 09:42:37 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> Dużo buraków, dwie duże cebule, cały pęczek włoszczyzny - czyli
>>> wszystkie korzeniowe. W takiej postaci nie musi być na rosole czyli dla
>>> niektórych koszerny i vege. :-)))))))))))))))))))
>>> Buraki w centymetrowej grubości plastrach,
>>
>> U mnie - tarte na grube wiórki; lepiej wydobywa się z nich barwnik i smak.
>>
>>
>>> reszta korzeniowych w
>>> dowolnej postaci. Przyprawy - ziele angielskie, liść laurowy i pieprz
>>> czarny
>>> ziarnem, stosowna ilość czosnku - do smaku, sól, olej słonecznikowy, parę
>>> grzybków suszonych, ocet...
>>>
>>> Stosowne naczynie, nie za dużo wody, gotujemy do miękkości warzywa,
>>> zakwaszamy octem, nie dajemy cukru - słodycz będzie z marchwi i cebuli,
>>> pozostawiamy w garnku na drugi dzień. Przecedzamy, warzywa do tarki
>>> elektrycznej 986 Zelmera - doskonałe do zasmażenia.
>>> Przecedzony wywar grzejemy, dosmaczamy i podajemy w sposób nam
>>> ulubiony.
>>
>> Duuużo majeranku i czosnek! Bez majeranku i czsnku barszcz burakowy nie ma
>> racji bytu.
>>
>>> (...)
>>
>> Wszystko pozostałe - jak u mnie.
>
> Plastry! - można zetrzeć na ręcznej tarce - na buraczki zasmażane.

Buraczki zasmażane robię "drobniutko wiórkowane" :-)

> No tak, nie napisałem o majeranku - nie wszyscy dają...

A warto. Majeranek w barszczu wcale nie jest taki "majerankowy" - daje
bardzo ciekawy smak w połączeniu z czosnkiem i całą resztą... i to jest
dopiero TEN smak :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.12 Panslavista
29.12 Ikselka
29.12 vcore
29.12 Ikselka
30.12 Misiek
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?