Data: 2008-12-11 17:16:24
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 11 Dec 2008 14:28:17 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:x5dlkrs3p3en$.1lfdi8qmnjlo7$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Thu, 11 Dec 2008 12:31:53 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> 50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków wędzonych
> a i
>>> wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
>>> przypraw.
>>
>> E, ja dopiero za parę dni, bo nie mam gdzie trzymać (zamrażarkę domykam
>> kolanem), a lodówka za mała; niby mogłabym w garnku na tarasie wystawić,
>> ale temperatura jeszcze nie jest na tyle stała.
>> Za 10 dni - robienie kiełbachy i wędzenie wszystkiego, co się pekluje
>> własnie.
>>
>> Na talerzu sobie kapustkę kiszoną wyłozyłam i podskubuję w trakcie
>> sprzatania - orzeźwia i odchudza ;-)
>
> Gotuję jeszcze kapustę słodką - reszta już w kotle. Jeszcze tylko razem
> podduszę - dwa gary nie zmieszczą mi się na czteropalnikowej kuchence, a nie
> chce mi się wyciągać taboretów - dlatego tylko bigos, bo spokojnie jeszcze
> będę wzbogacał różnymi dodatkami i podduszał, a część pójdzie w wecki,
To bigos się wekuje??? I to się trzyma???
> więc
> od początku ferii do końca roku będę odpoczywał jak co rok na słomie... :-))
> A os 01.01 Maruda emerytką...
> Czas na nowy model, stary odeślę do jej mamci lub do Londynu.
Odpoczywaj na tej słomie, ile możesz, bo jak będziecie już cały czas oboje
w domu, to się dopiero zacznie - drugi miesiąc miodowy ;-PPP
|