Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.man
.szczecin.pl!not-for-mail
From: "kasiek" <k...@w...ps.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Baranina
Date: Sat, 21 Apr 2001 08:48:44 +0200
Organization: ACI - Szczecin http://aci.com.pl
Lines: 54
Message-ID: <9braat$as3$1@zeus.man.szczecin.pl>
References: <9bp8l9$35u$1@news.tpi.pl> <9bp970$5cb$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.14.29.228
X-Trace: zeus.man.szczecin.pl 987835549 11139 212.14.29.228 (21 Apr 2001 06:45:49
GMT)
X-Complaints-To: n...@n...man.szczecin.pl
NNTP-Posting-Date: 21 Apr 2001 06:45:49 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.1
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:50019
Ukryj nagłówki
obawiam się,że nie ma przepisów na szybkie zrobienie baraniny.
żeby specyficzny zapach zniszczyc należy mięso zostawic na całą dobę w
marynacie (można kupic gotową) a do smażenia kotletów z baraniny trzeba je
najpierw posmarować musztardą, najlepiej gruboziarnistą, usmażyć, co trwa ok
15 min. z każdej strony, a dopiero potem odrobinę posolic i popieprzyc.
tak więc trochę czasu to zajmuje
pozdrwaiam
Kachna
Agnieszka Litwin napisał(a) w wiadomości: <9bp970$5cb$1@news.tpi.pl>...
>Dolaczam sie do prosby. Wybieramy sie do turcji i tam podbna tylko takie
>miesko mozna zjesc a poniewaz sami bedziemy gotowac wiec prosze o szybkie
>proste i niszczace dziwny zapach tego mieska przepisy. Dodam ze cholernie
>zalezy mi na czasie wyjezdzamy dzis wieczorkiem.
>Przepraszam ze sie wcielam i z gory dzieki Aga
>
>
>
>--
>
>_______________________________________________
>a...@a...com.pl
>http://nasze-dzieci.dobrestrony.pl/dzieci/julia_lit
win/index.htm
>
>
>
>Użytkownik "Julita Ksiezycka" <j...@c...pl> napisał w
>wiadomości news:9bp8l9$35u$1@news.tpi.pl...
>> Witam,
>> Bardzo prosze o "szybkie" przepisy na
>> baranine. Moj wspoltowarzysz
>> kupil dwa kawaly miesa (takie
>> olbrzymie kotlety) baraniego.
>> Zupelnie nie wiem jak sie do tego
>> zabrac. Nie chcialabym zeby robienie
>> tych "kotlecikow" bylo czasochlonne, gdyz
>> codziennie wracamy z pracy okolo18 i jestesmy
>> tak glodni, ze niedogotowany ryz i makaron
>> to u nas chleb powszedni.
>>
>> Z gory dziekuje.
>>
>> ps. jesli bylby Ktos zainteresowany moge
>> sie zrewanzowac "szybkim" przepisem na
>> salatke sledziowa badz tunczykowa.
>>
>> Julka
>>
>>
>
>
|