Data: 2001-04-21 06:48:44
Temat: Re: Baranina
Od: "kasiek" <k...@w...ps.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
obawiam się,że nie ma przepisów na szybkie zrobienie baraniny.
żeby specyficzny zapach zniszczyc należy mięso zostawic na całą dobę w
marynacie (można kupic gotową) a do smażenia kotletów z baraniny trzeba je
najpierw posmarować musztardą, najlepiej gruboziarnistą, usmażyć, co trwa ok
15 min. z każdej strony, a dopiero potem odrobinę posolic i popieprzyc.
tak więc trochę czasu to zajmuje
pozdrwaiam
Kachna
Agnieszka Litwin napisał(a) w wiadomości: <9bp970$5cb$1@news.tpi.pl>...
>Dolaczam sie do prosby. Wybieramy sie do turcji i tam podbna tylko takie
>miesko mozna zjesc a poniewaz sami bedziemy gotowac wiec prosze o szybkie
>proste i niszczace dziwny zapach tego mieska przepisy. Dodam ze cholernie
>zalezy mi na czasie wyjezdzamy dzis wieczorkiem.
>Przepraszam ze sie wcielam i z gory dzieki Aga
>
>
>
>--
>
>_______________________________________________
>a...@a...com.pl
>http://nasze-dzieci.dobrestrony.pl/dzieci/julia_lit
win/index.htm
>
>
>
>Użytkownik "Julita Ksiezycka" <j...@c...pl> napisał w
>wiadomości news:9bp8l9$35u$1@news.tpi.pl...
>> Witam,
>> Bardzo prosze o "szybkie" przepisy na
>> baranine. Moj wspoltowarzysz
>> kupil dwa kawaly miesa (takie
>> olbrzymie kotlety) baraniego.
>> Zupelnie nie wiem jak sie do tego
>> zabrac. Nie chcialabym zeby robienie
>> tych "kotlecikow" bylo czasochlonne, gdyz
>> codziennie wracamy z pracy okolo18 i jestesmy
>> tak glodni, ze niedogotowany ryz i makaron
>> to u nas chleb powszedni.
>>
>> Z gory dziekuje.
>>
>> ps. jesli bylby Ktos zainteresowany moge
>> sie zrewanzowac "szybkim" przepisem na
>> salatke sledziowa badz tunczykowa.
>>
>> Julka
>>
>>
>
>
|