Data: 2003-03-13 10:19:02
Temat: Re: Barszczyk hehehe
Od: "Piotr Kosela" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok wrote:
>> Tak po prostu majonez zamieszany z jogurtem naturalnym?
>
> tak, do tego trochę pieprzu i soli do smaku, można dodać inne
> przyprawy, jak się lubi.
No to przy okazji, a będzie chyba niedługo, bo narobiliście mi apetytu, a
jogurt i majonez jest zawsze w kuchni, popróbuję.
> Tylko ta niemiecka galaretka (do której się
> ten sos stosuje) jest bardziej twarda i "mięsna". Coś pomiędzy polską
> galaretką i jasnym salcesonem.
No toż przeca, jak sama nazwa wskazuje: Nóżki w galarecie, a nie galareta z
nóżkami ;-)))
Chociaż faktycznie proporcje bywają różne, szczególnie, tak jak kiedyś
"jadło się" "lornetę i meduzę" ;-)))), to zawartość mięsa w daniu była
niewielka.
--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!
|