Data: 2004-03-11 10:01:17
Temat: Re: Biały ser własnej roboty
Od: "batory" <b...@w...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anet" <a...@t...net> napisał w wiadomości
news:c2pcv3$gbe$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Tyle, że sprawdź czy śmietan jest kwaśna i czy zawiera bakterie mlekowe.
> > Inaczej dodawanie jej nie ma większego sensu. Jeżeli chchesz mieć ser
> > tłusty, to dodaj jej więcej. Na koniec --- z mleka UHT raczej Ci mleko
> > kwaśne nie wyjdzie.
> >
> > Władysław
>
> Nie mam składu na śmietanie i skąd ja mam wiedzieć czy ona takowe bakterie
> posiada? Może ktoś wie jaka śmietana posiada ja na pewno.
>
> Aneta
>
>
No, ma być gęsta i kwaśna (tzn nie śmietanka), żdna tam pasteryzowana,
termizowana, konserwowana. Jeśli ma krótki okres ważności to powinna być
dobra.
Pozdr. - A.
|