Data: 2000-05-18 15:25:25
Temat: Re: Biszkopt
Od: "Danka" <j...@n...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No tak, wyszedl, ale jakis taki plaski, prawie wcale nie urosl i az sie boje
go przekroic, zeby przelozyc masa. Moze brakowalo proszku do pieczenia w tym
przepisie? A moze to moj wredny piekarnik na gorace powietrze? Ale co tam, i
tak sie zje ze smakiem! I to sie liczy!
Pozdrawiam,
Danka
"Magdalena Bassett" <m...@w...net> schreef in bericht
news:39231246.9F0C108E@west.net...
> Podam ci przepis na moj biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie
> zmienisz w sposobie przyrzadzenia:
> 5 bialek
> 5 zoltek
> 2/3 szklanki cukru
> 1 i 1/4 szklanki maki
> Rozgrzac piec do 180C/350F. Tortownice wysmarowac maslem i wysypac maka,
nie
> bulka tarta.
> Ubic mikserem bialka, i gdy srednio ubite, dodac po trosze 2/3 szklanki
> cukru, ciagle ubijajac, az beda lsniace i geste, jak krem. Ciagle
ubijajac,
> dodawac po jednym zoltku, miksujac 10 sekund pomiedzy. Dodac make i
> delikatnie wymieszac za pomoca lyzki, czy reka, juz bez miksera. Przelac
do
> formy, piec az zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow. Sprawdzic
> patyczkiem.
> Magdalena
>
|