Data: 2015-02-10 21:15:22
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 10 Feb 2015 14:12:06 -0600, Pszemol napisał(a):
> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:9div2nktym35$.921dcphl3fu$.dlg@40tude.net...
>>>>> Jak chleba nie rozkroisz i jest otoczony skórą to pewnie i schnie
>>>>> wolniej
>>>>> i się żadna pleśń go nie chwyci jak będzie w przewiewnym miejscu a nie
>>>>> jakimś worku foliowym dwa tygodnie - wtedy pleśń murowana.
>>>>
>>>> No i tu oto Panie Początkujący - jeśli chodzi o PRAWDZIWY chleb na
>>>> zakwasie
>>>> to przez bardzo długi czas nie ma mowy o pleśni, gdyż pleśń nie lubi TAK
>>>> kwaśnego środowiska. Idź liczyć te karbki - ale po poziomie Twej wiedzy
>>>> o
>>>> chlebie nie sądzę, aby ich tam było więcej niż 10, więc moze daruj
>>>> sobie.
>>>
>>> Jakie pH ma Twój chleb?
>>
>> Pewnie takie samo jakie miał chleb mojej Babci - ale Babcia nie mierzyła,
>> bo by ją chyba o czary posądzono :->
>
> Czyli zgaduję, że pH nie mierzyłaś?
Jak to mówi pewien "góró" na psp - "apohuj"? //choć ja nie wiem, co to
znaczy "apohuj", ale ani chybi wielkie zdziwienie mądrali :->
|