Data: 2015-02-10 21:48:13
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:thbwl57wmgcf.irlrjmanx9gv$.dlg@40tude.net...
>>>> Czyli zgaduję, że pH nie mierzyłaś?
>>>
>>> Jak to mówi pewien "góró" na psp - "apohuj"? //choć ja nie wiem, co to
>>> znaczy "apohuj", ale ani chybi wielkie zdziwienie mądrali :->
>>
>> Pytanie było czy mierzyłaś a nie po co mierzyć.
>> Czyli zgaduję prawidłowo, że nie mierzyłaś, bo nie widzisz potrzeby.
>>
>> Bo mnie ciekawi pH zakwasu i jak wpływa na pH ciasta czy końcowego
>> chleba.
>> Byłaś pewna, że pleśn się nie chwyta bo mierzyłaś pH - ok, pomyliłem się.
>
> Upsss, oczywiście że mierzyłam! - organoleptycznie 3-]
No to jakie pH było? Takie jak dla soku pomarańczowego? Kwaśniejsze?
Chleb po upieczeniu był bardziej czy mniej kwaśny niż ciasto?
Chleb po upieczeniu był bardziej czy mniej kwaśny niż zakwas?
|