Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!goblin1!goblin.stu.neva.r
u!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrad
a.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Subject: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <mbb4hj$1im$1@dont-email.me> <1s0numq9upgcj$.89t8lvixcdiq.dlg@40tude.net>
<mbb6fg$a86$1@dont-email.me>
<1fsbmfuzztu15$.1nd13bgtupzps.dlg@40tude.net>
<mbdhhu$kv1$1@dont-email.me> <ue056in54x8d$.ehrbf8gil8z3$.dlg@40tude.net>
<mbdmld$htt$1@dont-email.me> <asn3hpzr78bq$.1r1nlbzxukelp.dlg@40tude.net>
<mbdp61$tbj$1@dont-email.me> <ih08gwqau2em$.z02e7km7ccma.dlg@40tude.net>
<mbdrls$8i4$1@dont-email.me>
Date: Tue, 10 Feb 2015 22:10:49 +0100
Message-ID: <1jukhq5rj8cs3$.1wfs017qfeoxg$.dlg@40tude.net>
Lines: 45
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.5.160
X-Trace: 1423602647 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2175 95.49.5.160:16101
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:360840
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 10 Feb 2015 15:02:49 -0600, Pszemol napisał(a):
> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:ih08gwqau2em$.z02e7km7ccma.dlg@40tude.net...
>>> Dobrze wiesz, że nie chodzi o liczenie a tylko oszacowanie czy masz
>>> za sobą kilka czy kilkaset bochenków bo to co napisałaś w swoich
>>> radach dla mnie z pozoru nie trzyma się po prostu przysłowiowej kupy.
>>>
>>> Chcę więc wiedzieć czy rzeczywiście piszesz z doświadczenia i jest
>>> w tym głębszy sens którego warto się doszukiwać czy może jest
>>> tam tylko plecenie trzy po trzy teoretyka.
>>
>> Więc WIEDZ, że PISZĘ Z DOŚWIADCZENIA.
>
> Nie przekonałaś mnie.
A gdzieś w ogóle usiłuję? 333333333-)
>
>> Szkiełkiem i okiem nie wszystko da się zmierzyć,
>
> To dla mnie nie powód aby się poddać i w ogóle przestać mierzyć
> i badać bo szkiełko i oko jest bardzo przydatne w życiu jeśli się
> umiesz nimi posługiwać...
Kluseczku, możesz sobie mierzyć ile wlezie, obstawić się menzurkami i
wagami oraz papierkami lakmusowymi - ale jeśli np kupujesz mąkę we młynie,
to Twoje mierzenie weźmie w łeb przy każdej nowej jej partii.\itd. przy
minimalnej zmianie innych warunków
>
>> nawet jak będziesz liczył te swoje karby i mierzył ph to
>> wcale nie oznacza, że cokolwiek się zmienia w Twoim byciu początkującym.
>> Możesz produkować kolejne gnioty i liczyć je choćby w tysiące, mierzyć ph
>> papierkami - i tak nie będziesz umiał piec chleba.
>
> Skąd tyle u Ciebie pesymizmu?
> Ja jestem optymistą i zakładam że wraz ze zwiększaniem ilości
> "karbów" produkowane chleby będą coraz lepsze, albo conajmniej
> będę więcej wiedział dlaczego się nie udały jeśli się nie udadzą.
Tego NIGDY nie będziesz wiedział na pewno. Albo ma się rękę do pieczenia,
albo nie - jak do kwiatów. JA MAM. I do tego, i do tego. I NIE
WIEM,dlaczego.
|