Data: 2015-02-11 13:39:03
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:s4q0r1y6alt5$.1bcvehdbjkask$.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 10 Feb 2015 17:21:01 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>> Byłaś pewna, że pleśn się nie chwyta bo mierzyłaś pH
>>>>> - ok, pomyliłem się.
>>>>
>>>> Upsss, oczywiście że mierzyłam! - organoleptycznie 3-]
>>>
>>> No to jakie pH było? Takie jak dla soku pomarańczowego?
>>
>> A którego? - tego dzisiejszego, sprzed dwóch dni, czy tego sprzed
>> tygodnia?
>> Bo wiesz, paskudne pomarańcze miałam wczoraj: zero cukru,
>> sam kwas i mało soku (czyt.wody). Ale te przed tygodniem
>> i przedwczoraj to istny ulepek i to bardzo soczyste.
>> 333-]
>
> I poważnie wydaje Ci się, że dodatek cukru zmienia pH ?
[...]
>
>> Znowu wydaje Ci się że mnie "przyłapałaś" na błędzie, tak jak parę chwil
>> temu na jakiejś sprzeczności, ale to znowu tylko złudzenie... :-)
>
> TAK!
> 3333-)
To fascynujące jak Ty za wszelką cenę, łącznie z ryzykiem totalnej
kompromitacji i wystawieniem się na publiczne pośmiewisko, starasz się
wszystkich tu przekonać (łącznie ze sobą samą) o swojej nieomylności,
mimo że oczywiste jest dla wszystkich że w dyskusji o pH wyskoczyłaś
jak Filip z konopii o zawartości cukru w soku...
Słyszałaś powiedzonko "Errare humanum est"?
Błądzenie jest rzeczą ludzką!
To nic że pomyliłaś się - jesteś tylko człowiekiem a nie jakimś
fantastycznym, nieomylnym bogiem - każdemu z nas się to zdarza!
Pomyłka tu czy tam nie świadczy o tym że jesteś jakimś debilem -
nikt nie może być ekspertem w każdej dziedzinie - to normalne.
Nikt tego po Tobie nie oczekuje, nawet od XL-ki/nauczycielki!
Człowiek zwykle wychodzi z lepszą twarzą gdy się do pomyłki
szybko przyzna niż gdy brnie dalej w zaparte, wbrew oczywistym
dowodom swojej pomyłki... Przemyśl to sobie na przyszłość...
|