Data: 2015-02-11 16:15:19
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks wrote:
> W dniu 2015-02-11 o 15:28, krys pisze:
>> Nie, dlaczego drożdżowe na oleju jest gorsze;-).
>
> Ciągle nie wiem. Może jakieś ph niedobre czy cóś.
A widzisz! gorsze jest, bo ktoś robi inaczej i już!
>>>
>>> Na co dzień mam mało gąb do wyżywienia. W dodatku gęby niewiele jedzą.
>>> Zwykle kończy się na tym, że większość ciasta zjadam sama, bom łasuch.
>> Ja też, ale drożdżówki/pączki z kilograma mąki to w porywach do jutra
>> wytrzymają...
>
> Nie, no tyle to nawet ja nie dam rady zjeść. ;-)
Phi. 1/3 to na gorąco schodzi.
Przy moim znaczącym udziale, niestety;-)
>
> A serio - robię czasem drożdżowy warkocz z serem, wtedy ciasto robię na
> maśle, ale dla pewności gotowy wyrób przechowuję w lodówce - i ze
> względu na masło, i na ser.
Też robię. Ale przeważnie przechowuję normalnie w kuchni.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|