Data: 2001-11-13 18:10:24
Temat: Re: Blonnik
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bożenko, na pewno wszelkie warzywa(dużo mają kapustne) i owoce, zawierają
błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, wszelkie kasze, płatki (takie
zwykle, nie błyskawiczne), ciemny ryż, razowe pieczywo.
Do panierowania dodawaj otręby, kup otręby owsiane, są smaczniejsze niż
pszenne, jakby Twój Luby miał chęć zjeść ze 2 łyżki takich otrą z jogurtem.
to byłoby dobrze.
Musiscie jednak uważać, by nie przegiąć w drugą stronę, błonnik łączy się w
jelitach z cholesterolem ale i usuwa witaminy, głównie z grupy B, więc
nadmiar błonnika też może zaszkodzić.
serdecznie pozrawiam
Basia
|