Data: 2001-11-14 06:19:55
Temat: Re: Blonnik
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "arielka" <a...@s...ca> napisał w wiadomości
news:RnmI7.10595$va4.2194920@news20.bellglobal.com..
.
(ciach)
: Najlepszym zrodłem jest :*pełne ziarno zboz tak zwane nie oczyszczone oraz
: produkty na nich oparte.
: np ; chleb z maki razowej ,.makaron z pełnej maki itd.,nie oczyszczony ryz .
: * nasiona straczkowe typu groch ,fasola mung,fasola
: *owoce zwłaszcza suszone maja duzo błonnika np ; sliwki ,rodzynki,
: *warzywa np : ziemniak,spinak,
: poprostu zastap biała make na razowa mozesz z niej robic makoron ,nalesniki
: i td i chleb ...pycha na zakwasie !!.
- czy maka razowa to to samo co zytnia? a jesli sie myle to wytlumacz mi na czym
polega roznica? Pytam sie dlatego, ze kiedys kupilam make zytnia. Niestety nie
do wszystkiego sie nadaje, a juz napewno nie do nalesnikow. Ciasto wcale nie
chcialo odklejac sie od patelni.
pozdr. Wilmma
|